Top image
Holbæk
Orienteringsklub

Nyheder

Her kan du se alle klubbens nyheder

Køb af kompas

Kompas Har du aldrig haft et kompas, eller har du ødelagt det gamle og skal ud og investere i et nyt, så skal du være opmærksom på, at det fra i dag er besluttet at benævne jordens magnetiske poler ved deres korrekte betegnelser, som er modsat jordens geografiske poler. Det vil sige, at vores magnetiske nordpol ligger i nærheden af den geografiske sydpol og modsat for den magnetiske sydpol, der ligger i nærheden af vores geografiske nordpol. For nemhedens skyld har man altså hidtil byttet om på navnene på de magnetiske poler. I denne artikel kan du læse mere om dette emne.

Her er et eksempel på et gammelt kompas, hvor der er byttet om på nord og syd, men det tænker vi ikke over i det daglige, vi har blot vænnet os til det.

Så kort fortalt, hvis du køber et nyt kompas, så vil nålen pege i den modsatte retning. I Holbæk Orienteringsklub skal vi derfor igang med at tilføje en sydpil på alle vores kort. På den måde så kan alle med et nyt kompas, retvende deres kort efter sydpilen og de som fortsætter med deres gamle kompas kan fortsætte med at retvende kortet efter nordpilen.


Oprettet den 1. april 2019

Forsiden

Holbæk Orienteringsklub :: Rugvangen 18 :: 4060 Kirke Såby :: tlf. 29 69 06 42 :: info@holbaekorienteringsklub.dk[Log ind]

Webmaster